Bewegen en je hersenen

Bewegen en je hersenen

Charlotte Labee is best seller auteur van het boek ‘Brain Balance’, orthomoleculair brain food expert, neurowetenschap-lover, spreker en moeder. Zij vertelt over bewegen het volgende:

“Bewegen is goed voor je hersenen maar zeker ook voor jouw prestaties, je gevoel, de handelingen die je verricht en de gedachten die je hebt. Wanneer je actief bent geweest, word je 23% productiever blijkt uit een onderzoek wat geplaatst is in het International Journal for workplace Health management.

Dat sporten ons productiever maakt is 1 ding, maar er gebeurt nog vele meer in en met onze hersenen. We worden creatiever, waardoor we beter en met andere oplossingen kunnen komen. De stress verlaagt in ons hele systeem. Beweging is DE oplossing wanneer je gestrest bent. En dat is fijn want hoe simpel kun je stress oplossen? Gewoon gaan wandelen….Dat maakt dat je hersenen weer kunnen functioneren. Daarnaast maakt je brein BDNF aan, een soort pokon voor je hersenen waardoor je kunt ontwikkelen. Mijn advies: iedere dag dus voldoende bewegen, minimaal een half uur stevig doorwandelen doet al een hele hoop voor je! Enjoy this movement.

Het leuke van bewegen is ook nog eens dat je meer dopamine aanmaakt, een gelukshormoon wat beter ontvangen kan worden wanneer je beweegt ;)”

Wij van FitMom kunnen het niet beter verwoorden dan deze professional! Nieuwsgierig geworden naar Charlotte Labee? Volg haar dan op social media (Instagram en Facebook) luister naar haar wekelijkse Podcasts ‘Brain Balance’ en kijk op www.charlottelabee.com voor meer informatie, haar boek ‘Brain Balance’ en lezingen die zij door heel het land geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *