De dag van…

De dag van…

RACHEL IS JUF, GEZONDHEIDS- EN BEWEGINGSLOVER ÈN MOEDER VAN FINN (15), FAYE (13) EN LIV (11)

06.36u: Met het zoemen van mijn horloge, begint de nieuwe dag! Hup bed uit en zo op mijn yoga-matje. Een korte strekking en een heerlijke Zonnegroet zorgt ervoor dat mijn lijf wakker wordt! Nog even mijn appelazijnwatertje drinken en aankleden maar! Ook de kinderen worden wakker en samen gaan we ontbijten. Een belangrijk moment in ons gezin, ’s morgens samen aan tafel! De havermout met fruit en zaden, groenteshake en matcha staan al klaar. De lunchboxen worden gevuld en met ons vijfjes lopen we de dag even door…Fijn zo opstarten!

08.00u: Op school! Ik loop met mijn bamboe-beker verse gember thee naar groep 3, zet de computers aan, open de programma’s voor het digiebord en leg wat boekjes klaar. En daar staan ze al: 29 snoetjes in de rij die ik weer met 29x een “goedemorgen” en vaak een knuf, mag verwelkomen!

10.15u: De kleine pauze. Vandaag heb ik buitendienst en ga met mijn appel in de hand mee met de kinderen naar de speelplaats. Daar blus ik wat brandjes en strik zo’n 4 veters. Ik probeer een goal te scoren op het voetbalveld, maar moet toch toegeven dat de verdediging met te snel af is…

12.00u: Na de hele ochtend hard te hebben gewerkt aan instructie taal, rekenen, de dagtaak waarin de kinderen zelfstandig verwerken en muziekles is het nu tijd voor het overblijven. De overblijfmoeders nemen de klas over en nadat ik evaluaties in de computer heb gezet en nog wat mailtjes heb beantwoord, is het ook tijd voor mijn lunch! Vandaag staat een zuurkoolschotel op het menu. Ik doe aan intermittent fasting en heb mijn venster openstaan van 07.15u-15.15u, dus het gezinsdiner van gisteren is mijn lunch/ avondeten voor vandaag. Organisatie is key in een druk gezin!

12.55u: Daar zijn de kinderen weer! En weer gaan we fijn aan de slag! Groep 3 is een geweldige groep; de groei van kleuter naar heus schoolkind is magisch om te zien, elke keer weer. En om dat te mogen begeleiden is een voorrecht! Vanmiddag gaan we, na het voorlezen, werken met onze talenten (meervoudige intelligentie) die in 8 hoeken thematisch uitgewerkt zijn.

15.00u: De kinderen gaan naar huis….Voordat ik achter de computer kruip, loop ik naar de teamkamer om mijn thee-beker zeker voor de vierde keer te vullen en om het bakje salade (avocado, tomaat, komkommer, wortel en sla) te pakken dat in de ijskast staat. Dit is tevens mijn laatste maaltijd van de dag. Ik werk de administratie bij, plan een nieuw thema en overleg met onze IB-er (intern begeleidster)

17.00u: Geen andere gesprekken of vergaderingen vandaag, dus naar huis! Thuis zitten de kinderen al met omi aan tafel, zij heeft vandaag gekookt en de kinderen smullen van de risotto met pastinaak. Ik maak een Bialetti-koffietje en zit gezellig erbij, te luisteren naar alle verhalen. Vaak een drukke boel want er is altijd zoveel te vertellen! Gelukkig hebben de kinderen hun trainingskleren al aan, dus ik ga me ook snel omkleden: renkleren aan! Manlief komt thuis, eet ook en kleedt zich in een razend tempo om. We kunnen vertrekken!

18.30u: De kinderen liggen in het water, de zwemtraining bij ZCV Kimbria duurt 1 1/2 uur en die tijd gebruiken wij dan ook heel graag als onze eigen trainingstijd. Vandaag een interval/ cadans training op het programma. Ik ben na een fikse been-rug blessure (hernia) weer aan het opbouwen met mijn Garmin coach Jeff en dat bevalt heel goed. En samen lopen met de liefste maakt het helemaal fijn! En hoewel het langzaam start met regenen, genieten wij van ons -als kerstboom verlicht- donkere rondje. Als we weer bij de auto zijn, doen we wat strekoefeningen en moeten dan snel schuilen in de auto want de regen komt nu ineens met bakken uit de lucht vallen!

20.10u: De kinderen zijn vandaag lekker snel met omkleden (die meiden kunnen er wel een langer, veel langer over doen…) en we gaan naar huis. Thuis drinken we samen nog wat groene thee waarna de meiden en ik naar boven gaan; zij slapen, ik lekker douchen. Ook zoonlief komt naar boven en ik besluit met mijn boek en de diffuser aan, in bed te duiken.

21.50u: Nog even de dag afsluiten met een korte meditatie en schijven in mijn dankbaarheidsboekje. En als dan manlief naast me kruipt (weliswaar met laptop en werk) kan ik heerlijk in slaap dommelen…wàt een fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *