Yoga

Yoga

WORKOUT

Voordat je deze Yoga oefeningen gaat doen, willen we je nog wat meegeven. Bij Yoga gaat het niet om de poses, het gaat om de adem-bodyconnectie en de vrijheid van bewegen. Je zult je sneller sterker voelen door te luisteren naar je gevoel. De volgende Yoga oefeningen geven dan ook poses weer waarin je steeds moet blijven ontdekken wat voor jou werkt en niet door regeltjes op te volgen.

Dus:

  • Beweeg zoals jij het fijn vindt.
  • Let op hoe je je voelt.
  • Als het goed voelt, doe het.
  • Als iets anders beter voelt, doe dat.

En bovenal: geniet van de flow waarin je komt als je vaker deze oefeningen gaat doen en je goed luistert naar je ademhaling en lijf.

Yoga opwarming:

We halen 3 keer diep adem. De eerste ademhaling verfrist je hoofd en lijf. Adem uit. Bij de tweede inademing gaan de armen omhoog tegen elkaar aan. Bij de uitademing gaan de handen mee naar beneden. Deze zorgt voor openheid en kalmte. Bij de derde inademing gaan weer de armen omhoog tegen elkaar aan. Je strekt naar links, je strekt naar rechts. Bij de uitademing gaan de armen en je bovenlijf helemaal mee naar beneden bij je voeten. Deze ademhaling geeft een gevoel van verbinding. We zijn klaar om verder te gaan bewegen!

  • Warrior I

Warrior houdingen zijn essentieel voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Ze strekken de heupen en dijen en bouwt kracht in het hele onderlichaam. Warrior I is een zachte achterwaartse houding die het voorlichaam oprekt terwijl de benen, heupen, billen en bovenlichaam versterkt worden.

Zet een gigantische stap achteruit met je linkervoet , draai dan je linkerhiel naar beneden. Til je borst op en druk je handpalmen boven je hoofd. Blijf in deze pose 2-3 ademhalingen. Stap naar voren en herhaal op het andere been. Doe dit 3 keer.

  • Warrior II

Warrior II opent heup, dijen en lies. Het is een goed startpunt voor veel zijhoudingen zoals de Triangle en Half Moon pose.

Ga met je voeten op een beenlengte uit elkaar staan. Buig je rechterknie tot deze zich recht boven je rechter enkel bevindt, terwijl je de romp gelijk tussen de heupen houdt. Strek je armen naar een T-houding en kijk over je rechterhand. Houd 8-10 ademhalingen vast voordat je het rechterbeen strekt en de voeten naar de andere kant draait om aan de linkerkant te herhalen. Doe dit 3 keer.

  • Seated Forward Bend

Deze pose helpt je de hamstrings, onder- en bovenrug en zijkanten te strekken. De Seated Forward Bend is belangrijk om het lichaam te openen en te leren ademen in ongemakkelijke posities. Als je een scherpe pijn voelt, moet je je terugtrekken. Een beetje spanning waar je doorheen kan blijven ademen, is niet erg. Begin langzaam en je zult merken dat je steeds iets verder komt. Je kunt ook beginnen door je knieën iets gebogen te houden in de houding.

Begin met je benen bij elkaar, voeten stevig gebogen en je handen bij de heupen. Til je borst op en begin vanuit je middel naar voren te buigen. Zodra je maximum hebt bereikt, stop en adem 8-10 ademhalingen door. Zorg ervoor dat je schouders, hoofd en nek los zijn. Herhaal 3 keer.

  • Bridge pose

Een goede achterwaartse buiging die de voorkant rekt en de achterkant versterkt.

Ga op je rug liggen en leg je voeten op heupbreedte uit elkaar. Druk stevig je voeten in de mat en til je billen van de mat. Breng je handen samen en druk de vuisten op de grond terwijl je je borst nog meer opent. Houd 8-10 ademhalingen vast, laat je heupen zakken en herhaal dit nog 2 keer.

  • Child pose

Een heerlijk rustpose! Het is goed deze houding te leren gebruiken wanneer je moe bent, voor het slapen gaan om te ontspannen of als je een mentale pauze nodig hebt als stress en spanningsverlichting.

Begin op je handen en knieën en plaats je billen op je enkels terwijl je je armen naar voren strekt. Laat je voorhoofd op de mat zakken en laat je hele lichaam los. Houd deze pose zolang als je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *