Zwangerschapskilo’s week 6

Zwangerschapskilo’s week 6

CATO IS ARTS, SPORTLIEFHEBBER EN KERSVERSE MAMA VAN OSCAR

Zes weken geleden, op een regenachtige zondag, hakte ik de knoop door. Er moest gewerkt worden aan de zwangerschapskilo’s. Omdat sporten nog niet ging zoals ik zou willen en ik niet houd van diëten besloot ik te starten met intermittent fasting.

Lees hier mijn vorige blog over intermittent fasting.

Met een hap van een kerstkransje begin ik deze blog. De week voor de kerst lijken chocolaatjes, schuimpjes en kerstbrood mij te achtervolgen als mijn eigen schaduw. Terwijl ik vorige week schreef dat de focus deze week weer wat meer op voeding zou komen te liggen, was ik al het lekkers van de feestdagen even vergeten… beginnersfoutje zullen we maar zeggen.

Vanuit het werk kreeg ik een enorme pot overheerlijke chocolade, die nu op mijn bureau staat. Mijn collega kreeg mijn lading van pure chocolade en ik ontving al haar witte kerstkransjes, kerstmannen en hulstblaadjes. Ja ik ben een witte chocolade fan, maar 85% pure chocolade doet het dan ook wel weer goed… Staat die pot dus al een hele week op mijn bureau en mag ik pas na 12u eten. Een marteling, echt. Het aantal keer dat mijn hand naar de deksel reikte en toch weer terug ging naar mijn toetsenbord, is niet meer bij te houden. Ik telde en telde… als ik om 11u een kerstkransje neem mag ik tot 19u eten, maar vanavond eten we laat, haal ik dat? Als ik nog een kwartiertje wacht…. maar het is gelukt. Netjes na 12 uur een kransje, al was het er dan wel meer dan 1. Drie of vier… ai. Laten we nog maar niet beginnen over het hele kerstbrood dat ik bijna in mijn eentje naar binnen heb gewerkt deze week…

Zo van slag als ik was van al het lekkers van kerst (terwijl de kerst niet eens begonnen is… goed zo Cato, echt..) zo van slag was mijn weegschaal ook deze week? Ik begon met 68,9 kg, hobbelde de week wat door rond 67kg, 68kg en stond ineens in het weekend op de weegschaal met 66,6 kg?! Het allerlaagste ooit na mijn zwangerschap!! Mocht ik dat de dag erna meteen weer inruilen voor 67,8kg. Nouja… dagelijks wegen is sowieso geen goede meetmethode 😉

Niet alleen op mijn dieptepunt/hoogtepunt qua gewicht ben ik trots deze week, maar vooral op mijn sporten! (Hoe noem je dit eigenlijk? Het is een hoogtepunt, maar met een dalend gewicht is het weegschaal-technisch een dieptepunt? Dat klinkt dan weer negatief? Help, anyone?)
Vorige week schreef ik dat lekker thuis aan de slag ben en dat heb ik deze week wederom super goed kunnen volhouden. De teller eindigt zelfs op 5 trainingen in totaal! Ook dat is een record sinds mijn zwangerschap. Hiervan heb ik 3x thuis getraind waarin mijn armen, benen, billen en buik aangepakt werken (ik heb nog steeds pijn aan mijn buikspieren…) en ben ik 2x gaan hardlopen. YES!

Ondanks dat het een hobbelige week was in gewicht en eten heb ik wel nog in de week voor kerst 2 mijlpalen bereikt: 66,6kg en 5x sporten. Mag ik dan nu nog een kerstkransje?

Liefs,
Cato

******

Wil je er meer over lezen of zelf starten met Intermittent Fasting? Je bestelt het boek van Samefko hier.

Het boek beschrijft de theorie, biedt houvast door middel van schema’s en lekkere recepten en geeft inzicht in jou eetpatroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *