Zwangerschapskilo’s week 3

Zwangerschapskilo’s week 3

CATO IS ARTS, SPORTLIEFHEBBER EN KERSVERSE MAMA VAN OSCAR

Drie weken geleden, op een regenachtige zondag, hakte ik de knoop door. Er moest gewerkt worden aan de zwangerschapskilo’s. Omdat sporten nog niet ging zoals ik zou willen en ik niet houd van diëten besloot ik te starten met intermittent fasting.

Lees hier mijn vorige blog over intermittent fasting.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden….

Het is zondag avond op het moment dat ik dit schrijf. Het is bijna 21u. Ik heb een uur Expeditie Robinson gemist, maar ik was helaas nog niet klaar. Werk en verplichtingen die ik mijzelf opleg.. want ja, deze week was mijn aller eerste werkweek na 4 maanden verlof.

Bestudeer bovenstaande foto goed, het is een samenvatting van mijn week.
(1) Mijn intens gelukkige blik voor onze leukste baby omdat ik na deze week nóg meer geniet van ieder moment dat ik bij hem ben.
(2) Onze baby in te grote slaapzak, want het was tijd voor een middagdutje. Ook voor mama, want man… wat was ik kapot.
(3) Een verstopte wal onder mijn oog. Lees punt 2.

….maar niet altijd!

Ondanks dat ik moe was, moest wennen en vooral met pijn in mijn hart mijn baby moest achterlaten, ging het vasten super goed deze week!! Door de regelmaat van het werken waren met name de ochtenduren veel beter vol te houden! Ik heb nog steeds wel honger, maar met een vol spreekuur is er weinig mogelijkheid tot eten tussendoor.

Werken en intermittent fasting

Om ’s ochtends zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan eten voorbereiden besloot ik dit ’s avonds te doen. Iedere avond koos ik random uit de koelkast dingen waar ik zin in had. Voor de hoofdmaaltijden (ontbijt en lunch) koos ik steeds iets groters, zoals een wrap, havermout of een boterham. Dit vulde ik aan met chocolade (nog steeds groot favoriet) en fruit. Zo kon ik ’s ochtends een heel zakje uit de koelkast pakken waar alles al in zat. Handig, want hoe langer in bed hoe beter.

Op de weegschaal

Oh ja, ook deze week stond ik braaf iedere dag op de weegschaal. Het is verstandiger om 1x per week te wegen, gezien je gewicht dagelijks schommelt. Voor mij werkt dat niet, want ik vergeet wanneer ik mijzelf voor het laatst gewogen had en ik moet altijd even wachten tot de douche warm is ’s ochtends. Dus douche aan, weegschaal op en hup de douche in.

Het resultaat van deze week:
Ma 18-11: 71,4 kg
Di 19-11: 70,9 kg
Wo 20-11: 70,3 kg
Do 21-11: 69,9 kg (’s avonds heerlijk etentje…)
Vr 22-11: 71,1 kg (’s avonds uiteten….. )
Za 23-11: 70,4 kg
Zo 24-11: 70,2 kg

Ik vind het opvallend dat ik na ieder etentje weer aankom ik gewicht (vorige week ook) en daarna langzaam weer naar beneden ga. Ik ben benieuwd hoe dit gaat als ik een keer niet uiteten ben of een etentje heb.

En laat dat nou aankomende week zijn 😉 Voor nu ga ik nog heel even genieten van mijn zondag avond met een stukje expeditie. Tot volgende week!

Liefs,
Cato

*****

Wil je er meer over lezen of zelf starten met Intermittent Fasting? Je bestelt het boek hier.

Het boek van Samefko beschrijft de theorie, biedt houvast door middel van schema’s en lekkere recepten en geeft inzicht in jou eetpatroon.

Eén gedachte over “Zwangerschapskilo’s week 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *