Moederdag

Moederdag

RACHEL IS JUF, GEZONDHEIDS- EN BEWEGINGSLOVER ÈN MOEDER VAN FINN (14) FAYE (13) EN LIV (10)

Gestommel in de kinderkamers, getrippel van voetjes over de vloer, maar..geen sprongetje op het grote bed zoals andere zondagen waarop ze nog even komen soezen onder de dekens saampjes.

Nee, niet vandaag. Vandaag is het Moederdag. Vandaag blijf je liggen om vanuit je bed de stemmetjes in de keuken te horen, het gerommel, het gekibbel. Uitkijkend naar het moment waarop je die voetjes weer op de trap hoort en ze je deur dan eindelijk wèl binnen stappen. Met een brede trotse glimlach, pretoogjes, gegiechel en stevig achter hun ruggen verstopte cadeautjes. Het dienblad wordt op bed gezet, de eerste kruimel en sapvlek zit al op je dekbed.

Maar daar kijk je vandaag niet naar. Je kijkt naar die drie wondertjes, die mooie mensjes op een rijtje. Grote broer, iets stoerder dan zijn zusjes, maar toch wel mee kibbelend om wie als eerste mag. Middelste zus die nog even het versje probeert te lezen omdat ze het echt van ‘buiten’ wilt opzeggen zoals juffie heeft geoefend. En kleine zus die grote delen van het liedje overslaat waarop zowel broer als zus helpen en samen zingend het liedje afmaken.

De met grote zorg zelfgemaakte èn ingepakte geknutselde bloemenvaas, placemat en koekenpan-onderzetter in wilde kleuren worden als ware schatten aan je gegeven waarna je pas èchte cadeautjes mag ontvangen: drie stevige knuffels, een moment weer verstrengeld in elkaar zoals eens negen maanden zo gewoon was.

En het besef, wat een zegening..

Drie hartjes die eens in mij geklopt hebben en waarvoor mijn hart altijd zal blijven kloppen…een diepere liefde bestaat niet!

Fijne mooie Moederdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *