De lange-duurlopen-fase….

De lange-duurlopen-fase….

ANNIEK

Lange duurlopen, zwangerschap en een marathon. Het klonk als een onmogelijk combinatie. Toch heb ik inmiddels al 3x een 30km gelopen en staat de laatste op de planning.

Ik begon mijn reeks van duurlopen met een 27km trail op Texel. Bij een trailrun is het tempo niet zozeer van belang, handig voor mij dus! Ik liep samen met mijn  vriend,  lekker rustig aan. Tijd genoeg om van het eiland te genieten en gezellig te kletsen. De kilometers vlogen voorbij en voordat ik het in de gaten had zat mijn eerste lange duurloop er op. Achteraf had ik weinig klachten. Na iedere lange duurloop heb ik wel last van vermoeidheid en wat kleine kwaaltjes. Nu bleek dat ook zo te zijn, maar ook niet meer dan dat!

De eerste echte 30km liep ik in Schoorl, begin februari. Dit keer niet samen met mijn vriend, maar met mijn (hardloop)vriendinnetje Kim. Een 33km die iets te goed ging. In een iets te snel tempo liepen we de kilometers makkelijk weg! Wederom geen nieuwe pijntjes of klachten, dit voelt goed!

De tweede 30km liep ik in Vorden, tijdens de acht-kastelen-loop. Een 30km op een -dit keer- zo langzaam mogelijk tempo. Ik liep iets langzamer dan in Schoorl en lette erop dat ik de hele weg kon blijven praten. Een teken dat je hartslag niet te hoog is. Ook deze liep ik zonder veel moeite uit, maar bij thuiskomst merkte ik wel dat ik iets in mijn rug en stuitje voelde. Een gevoel dat gelukkig de dag erna ook verdwenen was.

In de weken tussen mijn 30km’s loop ik in het weekend nog vaak 20km. Dit varieert van 21 tot 27km, om zo toch mijn duurvermogen hoog te houden. Tot nu toe lukt dit goed en heb ik geen klachten! Ik probeer goed naar mijn lijf te luisteren en op mijn tempo en hartslag te blijven letten.  Na iedere lange afstand neem ik voldoende rust en zorg ik dat ik goed herstel. 

Voor nu lijkt het alsof de marathon wel gaat lukken, echter wil ik pas op het laatste moment beslissen of ik deze ook ga lopen. Er kan nog zoveel veranderen in en aan mijn lichaam dat ik niet kan voorspellen of ik de voorbereidingen -die nu heel goed lijken te lukken- ook kan doortrekken tot aan de marathon. Mocht het niet lukken dan ga ik dit absoluut niet leuk vinden, maar mijn lichaam heeft daarna nog een andere marathon te volbrengen 😉

In mijn volgende blog update ik jullie over de laatste loodjes van mijn zwangerschap en hardloop/marathon avontuur!

Groetjes,

Anniek en minirunner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *